Academy

Het maakwerk in interieurs voor wonen en werken kent zo zijn voordelen:
Het bouwtechnische is bijna klaar, stucadoor is klaar, bestrating ligt erin, nu wordt het tijd om de binnenzijde te verfraaien en sfeer te brengen.

Je hebt vaak meer contact met de werkelijke klant en gebruiker, ’t licht brand, kachel staat aan, het mooie werk begint!

De Academy neemt tijd voor je. Zowel voor de beginner, de gevorderde als de volleerde vakman die met nieuwe vakgebieden zijn vakmanschap wil uitbreiden en zijn eigen waarde en dus inkomsten vergroot.

Dit geldt zowel voor dienstverband als voor (nieuwe) zelfstandigen.

Stoffeerders

De stoffeerder is de vakman met het scherpe mes. Hij meet snijdt en lijmt en voelt zijn textiel, pvc of lino materiaal haarfijn aan. Een vlakke ondergrond, kennis van zijn materiaal en eigenschappen is van groot belang. Een stoffeerder wordt vaak met open armen en koffie ontvangen door klanten, want als hij klaar is kan het interieur erin ! De klant nadert het einde van het werk en de stoffeerder boekt redelijk snel een mooi resultaat.

Parketteurs

De klassieke parketteurs nemen in aantallen af. De leggers van ambachtelijke houten tapis vloeren is een bijzonder vak. Kennis van diverse houtsoorten is een must. Het uitzetten van patronen, band en biezen bepalen, het machinaal schuren en afwerken met oliën of lakken vergt veel geduld en precisie.

Voorbewerkt of geprefabriceerd parket komt meer en meer in opkomst door de snellere installatietijd en daarmee gunstigere aanschafprijs.
Minder oppervlakte afwerkingen ter plaatse maakt het parketvak wel schoner en veiliger.

Vloerenleggers

Vloerenleggers is natuurlijk een verzamelnaam, want er zijn veel soorten en types vloeren. Textiel, PVC, rubber, linoleum, laminaat of hout zijn vaak verschillende groepen vakmensen. Vloeren zijn in ieder gebouw of huis de meest intensief gebruikte onderdelen. Kwaliteit is van belang.
Een vloerbedekking is één, het vakkundig leggen bepaalt hoe de vloer eruit ziet.

Trapmonteurs

Trappen maken de verbinding tussen verschillende vloeren

Trapmonteurs zijn de creatieve en nauwkeurige verbeteraars van nieuwe en oude trappen. Vooral bij oude trappen bekleden komt soms veel creativiteit om de hoek zetten. Het voordeel van trappen monteren is dat deze ruimte nooit ingericht staat of wordt met meubels. Met plannen is er meer ruimte.
Er komt ik geen zwaar sjouw werk aan te pas, de ruimte is meestal klein en overzichtelijk. Maatwerk meten, zagen en pas inlijmen is jouw uitdaging.

Kast en wandmonteurs

Kast en wand monteurs zijn de 3-D denkers onder de interieurmensen.

Veel affiniteit met plaatmaterialen, hout en verbindingen maken. Veel kasten, wand en ook keukenbouwers kunnen het vak van trapmonteur redelijk makkelijk oppakken.

Egaliseerders

Puur egaliseerders zijn er niet veel. Ervaren vloerenleggers weten je wel te vertellen dat een echt mooie vloer begint bij een echt vlakke ondervloer.

Goed egaliseren vraagt om een geoefend oog en hand. Niet te vergeten zijn juiste type egalines in juiste mengverhouding en temperatuur van groot belang en daarvoor dien je als basis je draagvloer wel te herkennen.

Dit moet je willen leren en beheersen.

Gordijnmonteurs

Een gordijnmonteur speelt met het licht en brengt comfort en sfeer. Hij heeft oog voor fijn montagewerk en heeft gevoel voor maten en mooie luxe materialen.

Gordijnen, vitrages en binnenzonweringen zijn er in vele uitvoeringen en is trendgevoelig,  wat dit werk altijd boeiend maakt. Mooi vak !

Vakgebied 1

Tekst in opbouw.