Academy

Het maakwerk in interieurs voor wonen en werken kent zo zijn voordelen:
Het bouwtechnische is bijna klaar, stucadoor is klaar, bestrating ligt erin, nu wordt het tijd om de binnenzijde te verfraaien en sfeer te brengen.

Je hebt vaak meer contact met de werkelijke klant en gebruiker, ’t licht brand, kachel staat aan, het mooie werk begint!

De Academy neemt tijd voor je. Zowel voor de beginner, de gevorderde als de volleerde vakman die met nieuwe vakgebieden zijn vakmanschap wil uitbreiden en zijn eigen waarde en dus inkomsten vergroot.

Dit geldt zowel voor dienstverband als voor (nieuwe) zelfstandigen.

Stoffeerders

De stoffeerder is de vakman met het scherpe mes. Hij meet snijdt en lijmt en voelt zijn textiel, pvc of lino materiaal haarfijn aan. Een vlakke ondergrond, kennis van zijn materiaal en eigenschappen is van groot belang.

Parketteurs

De klassieke parketteurs nemen in aantallen af. De leggers van ambachtelijke houten tapis vloeren is een bijzonder vak. Kennis van diverse houtsoorten is een must.

Vloerenleggers

Vloerenleggers is natuurlijk een verzamelnaam, want er zijn veel soorten en types vloeren. Textiel, PVC, rubber, linoleum, laminaat of hout zijn vaak verschillende groepen vakmensen.

Trapmonteurs

Trappen maken de verbinding tussen verschillende vloeren. Trapmonteurs zijn de creatieve en nauwkeurige verbeteraars van nieuwe en oude trappen.

Kast en wandmonteurs

Kast en wand monteurs zijn de 3-D denkers onder de interieurmensen. Veel affiniteit met plaatmaterialen, hout en verbindingen maken. Veel kasten, wand en ook keukenbouwers kunnen het vak van trapmonteur redelijk makkelijk oppakken.

Egaliseerders

Puur egaliseerders zijn er niet veel. Ervaren vloerenleggers weten je wel te vertellen dat een echt mooie vloer begint bij een echt vlakke ondervloer.

Gordijnmonteurs

Een gordijnmonteur speelt met het licht en brengt comfort en sfeer. Hij heeft oog voor fijn montagewerk en heeft gevoel voor maten en mooie luxe materialen.